preskoči na sadržaj

Portal za fiziku nastavnika i učenika osnovnih i srednjih škola

 > GeoGebra
GeoGebra

Šime Šuljić, prof
Gimnazija i strukovna škola Jurja Dobrile, Pazin

O GeoGebri  u par rečenica

GeoGebra je program otvorenog koda pisan u Javi. Njegov autor je dr. Markus Hohenwarter koji ga je prvi puta izradio za svoj diplomski rad na salzburškom sveučilištu. U to vrijeme slični i puno kvalitetniji programi su postojali i bili su dobro rasprostranjeni među nastavnicima. Danas je GeoGebra apsolutni pobjednik u kategoriji. Nakon malo surfanja po matematičkim sadržajima brzo ćete naići na Geogebrin aplet. Prevedena je na više od pedeset svjetskih jezika na čemu kontinuirano radi dvjestotinjak prevoditelja. Tim od desetak programera stalno usavršava program i brinu da bude dostupan i funkcionalan na svim mobilnim uređajima. Ono što je nekima YouTube, nastavnicima matematike iz cijelog svijeta je GeoGebraTube.

Osim u geometriji i algebri, program je primjenjiv i u drugim granama matematike kao što su aritmetika, analiza, numerička analiza, statistika, vjerojatnost, diskretna matematika, … zatim u fizici, geografiji, kemiji i srodnim predmetima. Programski paket GeoGebra može poslužiti za demonstraciju, rješavanje zadatka, modeliranje matematičkog problema, izradu interaktivnog apleta za objavu na webu u javi ili HTML5 formatu, izradu slike, GIF animacije i PDF dokumenta.

Ako ste se zagrijali za Geogebru, pogledajte njihovu stranicu: http://www.geogebra.org/


CMS za škole logo
Portal za fiziku nastavnika i učenika osnovnih i srednjih škola / / nastavnici-fizike.skole.hr / fizika.nastavnici@gmail.com
preskoči na navigaciju